Новини

Ще видим новото поколение на Hyundai i30 във Франкфурт

i30_1

Новият i30 ще запази пропорциите и основните технически характеристики на модела, който ще замени. Сега актуалната версия на i30 се появи през 2008 година. Новият модел ще възприеме по-модерен стил на дизайна.

Днес стана ясно, че изцяло ново поколение на Hyundai i30 ще бъде представено във Франкфурт следващия месец.

Моделът ще бъде конкурент на Volkswagen Golf, като дизайнът и технологиите са разработени изцяло за европейските пазари. Развойната дейност протича в Технологичния център на фирмата в Рюселсхайм, Германия.

Според шефът на дизайна за европейските модели на Hyundai, Томас Бъркли (Thomas Burkley), новият стил е „fluidic sculpture”. Наскоро показаният i40 е също в този стил, за първи път показан с концепцията ix-onic в Женева през 2009 година.

i30_2

Новият i30 ще има „фарове приличащи на скъпоценни камъни и изразителна шестоъгълна радиаторна решетка”. В корейската фирма очакват с помощта на новия i30 да повишат продажбите си в Европа до половин милион автомобила на година още до 2013.

Производството на новия компактен модел ще става в завода на фирмата в Чешката република, където се произвежда и сега актуалната версия на модела. Заводът в Чехия обаче, ще бъде разширен значително и от сега произвежданите по около 200 000 автомобила на година, капацитетът му ще достигне 300 000 автомобила на година.

споделяне във facebook